Program 2014

 • 6 december 2014

  Visning på biografen Spegeln, lilla salongen.

  14.30 - 16.10

  Kortfilm tajm!

  The End
  Vi får följa fyra döva barn genom livet under 60 år med start på 80-talet. Ett botemedel mot dövhet upp finns och blir ett reellt hot mot teckenspråk och dövkultur. Filmen är en tankeväckande vision av en eventuell framtid. En film av Ted Evans, 24 min

  Existens
  Att älska i nöd och lust till döden skiljer oss åt. I Existens kan inte ens döden skilja det älskande paret åt. Filmen beskriver gränslandet mellan liv och död. Den visar hur svårt det kan vara att släppa taget om det gamla och att acceptera att livet måste gå vidare. Med svenska skådespelaren Lars Otterstedt.
  En film av Elsa Björnsdóttir, Island 2012, 20 min.

  My Song
  Ellen är en ung döv kvinna som försöker hitta sin identitet genom att lära sig teckenspråk. Hon prövar sina vingar och ställer upp
  i en tävling i teckenspråkssång i London. Olyckligtvis blir hon klämd mellan den döva och den hörande världen.
  En film av William Mager och Charlie Swinbourne, 24 min.

  Villduhamitthjarta.se
  Allt är inte vad som det verkar vara. Agnes är en tjej som är expert på det här med kundrelationer men när det handlar om kärlek så flyr Agnes hellre än släpper in någon i sitt liv.
  En kortfilm skriven och producerad av Niklas Wanjura. Samproduktion av Isabel Engwall, Antonia Rodrigues Da Silva och Gabriel Nal, 13 min.

  Den nya lyckan
  En ung kvinna hälsar på sin väninna i hennes nya lägenhet. Där möter hon också väninnans nya pojkvän. De verkar ha hittat kärleken och lyckan. Men allt är inte som det ser ut att vara.
  En film av Benedikt J Feldmann, Tyskland 2014, 9 min.

 • 6 december 2014.

  Visning på biografen Spegeln, Stora salongen

  17.00 - 18.40.

  No Ordinary Hero - The SuperDeafy movie

  Förfilm: Min resa till en ny värld

  Rasmus blev döv p g a sjukdomen NeuroFibromatos. Vi får följa honom i sorg och förtvivlan men också i glädjestunder och i hopp. Tillsammans med några andra deltagare på Mo Gård folkhögskola i Åkarp, där Rasmus är deltagare idag, har han skildrat sin resa.
  En film av deltagare på Mo Gård folkhögskola i Åkarp 2014, 12 min.

  Tony Kane spelar en superhjälte på TV, men i verkliga livet är han bara en kille som råkar vara döv, med förhoppningar och drömmar som alltid tycks gäcka honom. Jakob Long är en döv åttaåring som har det tufft i skolan. När Tony och Jakobs vägar korsas, inspirerar de att tro på varandra och på sig själva. 
  USA, 76 min.

 • 6 december 2014

  Visning på biografen Spegeln, Lilla Salongen

  19.30 - 21.40.

  Lake Windfall

  Förfilm: Sojamjölk

  Sojamjölk är en monolog, där huvudpersonen rannsakar sitt liv. Han talar till de människor som står honom närmast men som han finner är orsaken till sin egen olycka.
  En film av Benedikt J Feldmann, Tyskland 2013, 11 min.

  Lake Windfall är en apokalyptisk historia om relationerna mellan döva, hörande och hörselskadade. För att överleva behövs alla tre, var och en på sitt sätt . Med humor och känsla berättar filmen om hur viktig kommunikationen är för att vi och hela mänskligheten ska överleva. Vilket språk som visar sig vara viktigast kan vi aldrig ana.
  En film av Tony Nitko och Roger Vass Jr, 110 min. Från 15 år.