Program huvuddag 2019

 • 23 mars 2019.
  Visning på biografen Panora, sal 3.
  13:00 - 15:05

  Kortfilmspaket

  Bortom
  David får besök av sin mamma Eva som lämnade honom i Sverige då hon återvände till sitt hemland. De försöker komma nära varandra men vet inte riktigt hur, ett problem är språket eftersom David är döv och Evas teckenspråk inte är så bra.
  Sverige, 2014. Regi: Valentina Chamorro. 17 min. Svenskt, spanskt tal och teckenspråk. Svensk text.

  Love is Blind
  Alice hamnar i en besvärande situation när hennes man plötsligt kommer hem och hon är i sängen med sin älskare. Briljant komedi i perfekt lagom kortfilmsformat.
  Storbritannien 2015. Regi: Dan Hodgson. 6 min. Engelskt tal, teckenspråk.

  Sign
  Ben som är hörande träffar döva Adam på tunnelbanan i New York och ljuv musik uppstår. Sign berättar historien om ett kärleksförhållande från början till slut med enbart teckenspråk.
  USA 2016. Regi: Andrew Keenan-Bolger. 15 min. Teckenspråk.

  Hör mig
  Marisol är döv och uppvuxen i en familj som har vägrat att acceptera hennes handikapp.  När Marisol kommer i kontakt med andra döva, får hon äntligen självförtroende att frigöra sig. Hör mig är en kortfilm om dövas kultur och gemenskap.
  Entends-Moi. Frankrike, 2016. Regi: Nicolas Coquet. 18 min. Franskt tal, teckenspråk. Svensk text.

  Reverberations
  Året är 2167 och den fascistiska regeringen utrotar dövhet med avancerad genteknologi för att skapa ett perfekt samhälle. En ung döv tidsresenär skickas till år 2018 för att hitta uppfinnaren och få henne att ändra sig innan det är för sent.
  Storbritannien 2018. Regi: Samuel Dore. 27 min. Engelskt tal, teckenspråk.

  Words
  Words är berättelsen om Juliet och den döva Owen som träffas i ett snötäckt Central Park. Deras konversation börjar lite genant, men det förändras över de närmsta dagarna då Juliet tänker ut fyndiga sätt att kommunicera med Owen.
  Indien, Amerika 2010. Regi: Anup Bhandari. 15 min. Teckenspråk. Svenskt tal.

  Deaf
  Stulna blickar och svärmeri på avstånd. En tjej försöker få kontakt med en kille, dock får hon ingen reaktion av honom. Varför är det så?
  Tyskland 2017. Regi: Lina Jakobi. 5 min. teckenspråk.

 • 23 mars 2019.
  Visning på biografen Panora, sal 1.
  15:30 - 17:05

  Antonias Resa

  Förfilm: This is normal

  En ung döv kvinna, Gwen, genomgår en medicinsk procedur som ska "bota" hennes dövhet och ge henne möjlighet att höra. Hon slåss med sin identitet. Vilken värld hör hon hemma i, den döva eller den hörande världen? Kan cochleaimplantatet hjälpa henne att hitta hem?
  USA 2013 Regi: Justin Giddings, Ryan Patrick Welsh 20 min. Engelskt tal. Teckenspråk

  Antonias Resa

  Den unga och döva Antonia tas om hand av moder Verena och lever i klostrets tysta liv. När Antonia skickas ut att arbeta på ett härbärge för hemlösa träffar hon på tåget den unge litauern Mikas, även han är döv. Romantik uppstår och ett helt nytt liv öppnar sig för Antonia.
  Stille Liebe. Schweiz 2001. Regi: Christoph Schaub. 90 min. Tyskt och engelskt, litauiskt tal och teckenspråk. Svensk text. Från 11 år.

 • 23 mars 2019.
  Visning på biografen Panora, sal 2.
  18:30 - 20:45

  A Silent Voice

  Hyllat japanskt animerat tonårsdrama. Hörselskadade tjejen Shoko blir mobbad av pojken Shoya och deras gemensamma klasskamrater. Fem år senare plågas Shoya av dåligt samvete och bestämmer sig för att leta upp Shoko. Han vill gottgöra för sina synder, men är det kanske redan för sent?

  Japan 2016. Regi: Naoko Yamada. 130 min. Japanskt tal, teckenspråk. Svensk text. Från 11 år.