Skolvisning 2018

 • 20 mars 2018.
  Visning på biografen Panora, sal 1.
  9.45–11.45

  Wonderstruck (skolvisning)

  Rosa och Ben är båda 12 år och döva, men lever under olika årtionden: Rosa i 20-talets New York och Ben i Minnesota på 70-talet. De längtar bort från vardagen och ger sig av på egen hand för att hitta vad de saknar. På jakt efter gemenskap söker de sig till samma plats. Todd Haynes filmatisering av barnboken Wonderstruck av Brian Selznick är en magisk filmupplevelse för alla åldrar.

  USA, 2017, Regissör: Todd Haynes, 116 min

 • 20 mars 2018.
  Visning på biografen Panora, sal 1.
  12.45 - 14.45

  Kortfilmspaket (Skolvisning)

  Listen to me
  Det här en historia om en döv tjej som är mobbad. Hon blir helt förstörd och bestämmer sig för att ta sitt liv. En studentarbetare ser henne och måste rädda hennes liv.
  USA, 2017, Regissör: Touacha Her, 8 min

  The Hunter
  Ett barndomsminne plågar henne. Jägaren borde inte ha skjutit den där svanen. Denna film handlar om hur vi alltid är summan av våra handlingar.
  Sverige, 2016, Regissör: Erik Akervall, 4 min

  Ipek
  “IPEK” är ett personligt porträtt av en karismatisk skådespelerska och mamma, Ipek D. Mehlum. Vi får följa henne under en tid i livet där hon kämpar för att balansera sina två största drömmar - att vara mamma och att vara en professionell skådespelare.
  Sverige, 2016, Regissör: Erik Akervall, 30 min

  The Dreamer
  Livet är tufft och går sin gilla gång. Men hur överlever man som en minoritet i ett normativt samhälle? Man blir en drömmare.
  Sverige, 2017, Regissör: Erik Akervall, 5 min

  Words of Caramel
  I ett flyktningläger i Sahara-öknen bor en döv pojke som vill lära sig att skriva så att han kan uttrycka orden från sin bästa vän, den unga kamelen Caramel.
  Spanien, 2016, Regissör: Juan Antonio Moreno, 20 min

  Kismet Diner
  Ibland måste du lyssna med ditt hjärta... En lördagskväll, halvvägs genom en improviserad konsert, märker hon en kund hon inte har se tidigare vars blick är av fullständigt ointresse. Laura skulle vanligtvis inte bry sig, men med den här killen är det som om hon inte ens var där. Vem är han? Och varför kan Laura inte sluta titta på honom?
  England, 2014, Regissör: Mark Nunneley, 9 min

  Mustafa – en ung mans vardag
  I filmen får vi följa Mustafas liv en vanlig dag. Han berättar om sin fritid, sin tid som studerande på Mo Gård folkhögskola och sina drömmar om framtiden.
  Sverige, 2016, Regissör: Adil Ahmed, 12 min

  Kari
  En kortfilm om Kari, en 6 år gammal döv pojke. Det finns inga ord som kan beskriva den ånger han tvingas leva med efter ett misstag begånget i plötslig ilska.
  Island, 2017, Regissör: Elsa Björnsdottir, 17 min

  The Silent Child
  The Silent Child handlar om en döv fyraårig tjej som heter Libby, som är född i en medelklassfamilj och lever i en tyst värld tills en omsorgsfull socialarbetare lär henne kommunikationens gåva.
  England, 2017, Regissör: Chris Overton, 20 min